top of page
Nye eiere ønsker velkommen

Lars-Petter Hansen og Randi Bruun

Etter over 50 år i familien Dyremyhrs eie, har Friva fått nye eiere nå i høst. De nye eierene er vel godt kjent for de fleste av dere, da de begge to har jobbet for Friva i mange år.
Hovedaksjonær og dagligleder er Lars-Petter Hansen, mens Randi Ekeberg Bruun er Frivas styreformann og medeier.

Utvendig dugg på glass - Et tegn på god kvalitet!


Det finnes i dag glass som har svært gode tekniske egenskaper. Vi nevner bl.a. sikkerhetsglass, soldempende produkter og glass med lav U-verdi. Nå ser vi igjen at bruken av 3-lags isolerglass øker, og med det leverer vi glass med svært god isolasjonsevne. Dette er selvfølgelig bra, både for redusert energibruk og økt sikkerhet, men glass med lav U-verdi, har også ulemper.
Det mest synlige er utvendig kondens. Dette fenomenet oppstår under spesielle værforhold og skyldes at varmetapet fra din bolig er så lite, at duggen blir liggende utvendig på glasset i stedet for å fordampe.
Dugge forsvinner så fort solen eller vinden får tørket opp.

Det finnes også en løsning som klart minimerer dette. En glasstype utviklet for å lette utvendig renhold, selvrensende glass, er behandlet med en teknologi som får vannet til å danne dråper. Dette fører til at duggen renner ned og sikten gjennom glasset kun er noe forstyrret i nedre del av glasset.

Mer informasjon finner du i brosjyren Utvendig kondens

bottom of page